ÖMKi Élő Sorköz

2940 Ft + ÁFA / kg

Életet visz a szőlőbe!

A keveréket alkotó növényfajok: fehér here, komlós lucerna, lándzsás útifű, szarvaskerep, tarka koronafürt, vadmurok.

  1. Kizárólag évelő, és nem túl magasra növő növényfajokat választottunk ki, melyek illeszkednek a szőlőültetvény sajátosságaihoz. Megfelelő dózist alkalmazva, így biztosabban tud kialakulni már az első évre a kellő borítottság.
  2. A receptúra megalkotásakor figyelembe vettük, hogy olyan fajok kerüljenek a keverékbe, melyek minden borvidéket tekintve, több évig fennmaradtak a kísérleti szőlősorközökben, eredményesen újravetették magukat, s Magyarországon honosak.
  3. A fajgazdagság révén, az eltérő gyökeresedési típusú, gyökeresedési mélységű növényfajok hozzájárulnak a talajtömörödés csökkentéséhez, a morzsalékos, kedvező talajszerkezet kialakulásához, a humusztartalom emelkedéséhez.
  4. Fajgazdag sorköztakarás esetén a jól megválasztott növényfajok alkalmazásával a terület természetvédelmi értékét is növeljük és fokozzuk a terület biodiverzitását.
  5. Az élő mulcsozással életteret biztosítunk a hasznos élő szervezetek számára is.
  6. A technológia nemcsak ökológiai szőlőtermesztésben alkalmazható, de integrált művelésű ültetvények is sikerrel bevezethetik és fokozhatják vele fenntarthatóságukat.
  7. Csapadékos időjárás esetén is jól bejárhatóan tartja az ültetvényt, emellett kedvező esztétikai hatást biztosít.

Image

Vetési idő
Ősszel (praktikusan szüretek után), vagy tavasszal, április közepéig. Őszi vetés esetén több ideje, lehetősége van az állománynak a megerősödéshez.

Image

Vetésmélység
1-3 cm

Image

Javasolt dózis
20 kg/ha