ON-FARM HÁLÓZAT

ON-FARM HÁLÓZAT

ON-FARM HÁLÓZAT

Gyakorlati Kutatások

A gyakorlatban alkalmazható kutatások egyik előfeltétele a működő gazdaságokban, életszerű helyzetekben kijelölt helyszín és téma. Az „on-farm” kifejezés ezt jelenti: nem elvont, szigorúan kontrollált körülmények között, kis parcellákon folyik a kísérlet, hanem működő gazdaságban, illeszkedve a gazdaság és a gazdálkodó által meghatározott termesztési célú keretekbe.
Ennek érdekében a bio iránt elkötelezett, érdeklődő és kísérletező kedvű, elsősorban minősített biogazdák jelentkezését várjuk, akik – segítségünkkel – aktív részt vállalnának a gyakorlatban alkalmazható eredményeket célzó kutatásainkban, és ezen keresztül a hazai ökológiai gazdálkodás fejlesztésében. A hazai biotermelés széles vertikumát lehet segíteni kísérletes munkával, legyen az zöldség-, gyümölcs- vagy gyógynövénytermesztés, szántóföldi növénytermesztés, állattenyésztés, vagy akár a termények feldolgozási, értékesítési folyamata.
A kísérleti eredményeket szakmai rendezvényeken kívánjuk széles közönség számára bemutatni, az on-farm kutatási eredményeket gyakorlatias szakmai kiadványokban megjelentetni annak érdekében, hogy a gazdálkodás sikerességét kedvezően befolyásoló ismeretek minél több gazdálkodó számára hozzáférhetőek legyenek.
Programunkban való részvétellel Ön is aktív részese lehet a biogazdálkodás hazai fejlesztésének, hozzájárulhat a gazdálkodók tevékenységének hatékony, gyakorlati segítéséhez, versenyképességük fokozásához; a korszerű, új technológiák kidolgozásával, bevezetésével a magyar biogazdálkodás további erősítéséhez.

Melyek az on-farm program általános előnyei az Ön számára?

  • Magyarországon egyedülálló szakmai tevékenységnek és hálózatnak válhat részesévé;
  • Közösen, kis befektetéssel érhetünk el meghatározó eredményeket
  • A kísérletek beállításához, futtatásához és kiértékeléséhez szaktanácsadást, szakmai információkat nyújtunk – amennyiben szükséges, munkatársaink helyszínre való kiszállása is biztosított
  • Korszerű, a legfrissebb tudományos eredményeken alapuló módszereket, információkat tartalmazó kiadványokat biztosítunk az Ön részére;
  • A közösen elért eredmények segítségével racionalizálhatja az Ön termelési folyamatainak befektetéseit, új eredményeket alkalmazhat, az innovációkkal növelheti gazdaságának versenyképességét
  • Tájékoztatást kap szakmai rendezvényeinkről, ahol gazdaságának, termékeinek bemutatkozási lehetőséget biztosítunk;
  • Első kézből juthat hozzá az on-farm kutatási hálózat kísérleti eredményeihez;
  • Honlapunkon az on-farm hálózat partnereként Ön is megjelenési lehetőséget kap;
  • A partneri hálózat tagjait lehetőség szerint segítjük értékesítési csatornáinak kiépítésében és fejlesztésében;
  • A hálózatban létrejövő összefogás és az ebből létrejövő eredmények egyúttal segítik a hazai bioágazat versenyképességét, valamint közvetve a természet- és környezetvédelem ügyét is.

Kapcsolatfelvétel:
kertészeti kísérletek esetén: Papp Orsolya, orsolya.papp(at)biokutatas.hu 20/321-7014
szántóföldi kísérletek esetén: Földi Mihály, mihaly.foldi(at)biokutatas.hu 20/975-7483