o-tx.com

Ökológiai termékek aukciós kereskedelmi felülete

Az o-tx.com egy internetes bio-termény kereskedelmi felület platform amin aukciós jelleggel lehet terményekre licitálni vagy azokat értékesíteni. Megszólítja a gazdálkodókat, feldolgozókat, kereskedőket és a nemzetközi bio piac után érdeklődőket. Elsősorban feldolgozatlan bio termények értékesítése történik rajta de van lehetőség feldolgozott termékek eladására is. Az o-tx.com eladási felületét kizárólag tanúsítvánnyal rendelkező bio termelők használhatják, ezt az o-tx.com ellenőrzi.

De az o-tx.com nem csak kereskedelmi szolgáltatást nyújt. Az ár-információs rendszer segítségével megtekintheti aktuális vagy régebbi árakat, valamint az árak alakulását. Az o-tx.com segíti az ökológiai ágazat és a piac átláthatóságát és hálózatépítését.

A Németországban négy éve sikeresen működő o-tx.com (organic trade exchange) aukciós oldalainak fordítását az ÖMKi azért kezdte el, hogy lehetőséget biztosítson a hazai minősített ökológiai gazdálkodók számára belföldi és külföldi kereskedelmi lehetőségeik bővítésére. Az o-tx.com magyar nyelvű felületével az ágazat szereplői közvetlenül tudják egymást megszólítani, minősített ökológiai termékeik, vagy vételi igényeik meghirdetésével.