Hírek

Szakmai nap a változatos ökológiai szántóföldi gazdálkodásról

2018. április 3.

A növényi diverzifikáció kihívásai ökológiai művelésű szántón címmel rendezett az ÖMKi szakmai napot Kompolton, csaknem napra pontosan egy évvel a 2017 márciusában Mezőberényben megtartott szántóföldi szakmai napot követően, hasonlóan széleskörű érdeklődéssel övezve. A fokozott érdeklődést mi sem mutatta jobban, mint a helyszínváltozás, az Eszterházy Károly Egyetem Fleischmann Rudolf Kutatóintézetének helyisége már nem volt elegendő a közel 70 regisztrált résztvevő befogadására. A rendezvény témája, az ökológiai szántóterületek diverzifikációja aktuális problémára kereste a megoldási lehetőségeket, ugyanis a jelenlegi talajhasználat a hazai ökológiai szántón…

Tovább

Fogadjon örökbe egy tájfajta paradicsomot!

2018. március 19.

Gazdák generációitól örököltük – de elfelejtettük őket. Most kihoztuk a génbankok hűtőiből! Mitől olyan egyedülálló a tájfajta paradicsom?   habár kiszorult az intenzív ipari termelésből, igazi különlegességként születik újjá a kiskertekben, balkonokon és teraszokon, a genetikai változatosság sajátos abitusban, termésformákban és színekben tükröződik, kiemelkedő minősége és egyedi ízvilága miatt könnyen étkezésünk állandó részévé válik, kiváló alkalmazkodó képessége miatt, ha jövőre újra veted, a környezethez egyre jobban illeszkedő növényeket kapsz, termesztésükkel és fogyasztásukkal nemcsak egészségünkért teszünk, de hozzájárulunk agrár-örökségünk életben tartásához…

Tovább

Meghívó: 2018. 03.28. Szántóföldi Szakmai Nap

2018. március 13.

Szántóföldi szakmai nap A növényi diverzifikáció kihívásai ökológiai művelésű szántón Eszterházy Károly Egyetem GyKRC Fleischmann Rudolf Kutatóintézete 3356 Kompolt, Fleischmann út 4. 2018. március 28.   Az elmúlt évekhez hasonlóan az ÖMKi idén is megrendezi a Szántóföldi Szakmai Napot, “A növényi diverzifikáció kihívásai ökológiai művelésű szántón”címmel, 2018. március 28-án. Magyarország az Európai Uniós csatlakozással a Közös Agrárpolitikához is csatlakozott, amelyen belül megoldásokat kell találni a fenntarthatóságra, a tájvédelemre, a természeti erőforrások és a biodiverzitás megőrzésére, a biztonságos és minőségi élelmiszer-termelésre.…

Tovább

Az ÖMKi Pénzügyi és kontrolling munkatársat keres!

2018. február 28.

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) pályázatot hirdet Pénzügyi és kontrolling munkatárs munkakör betöltésére: FŐ FELADATOK: A termékfejlesztésekhez, pályázatokhoz, projektekhez kapcsolódóan költségkalkulációk, elő- és utókalkulációk, árképzés és önköltségi adatok elemzése, megtérülési számítások végzése Aktív részvétel a szervezet üzleti tervének elkészítésében és visszamérésében, az eltérések elemzésében Közreműködés és javaslattétel a kutatóintézet eredményes működésének továbbfejlesztése érdekében Közreműködés a kontrolling rendszer kialakításában és folyamatos fejlesztésében A szervezet operatív pénzügyi feladatainak ellátása (utalások, számlajóváhagyási folyamat kezelése, számlák költséghelyhez rendelése, kintlévőségek kezelése, külső könyvelővel történő kapcsolattartás…

Tovább

Elindult a jelentkezés a Legyél Te is Biokertész! tanfolyamra

2018. február 22.

  Az ÖMKi (Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet) és a Háromkaptár Biokert a tavalyi első kurzus sikerére alapozva idén is megszervezi a Legyél Te is Biokertész! tanfolyamot. Önellátásra törekvő házikertesek, árutermelést tervező kisgazdaságok számára egy teljes szezonon át nyújtunk elméleti és gyakorlati információkat ökológiai zöldség- és gyümölcstermesztés témájában. A tanfolyam 6×2 órás előadásból és 6 teljes gyakorlati napból áll; az elméleti előadások péntek délutánonként zajlanak Budapesten, míg a gyakorlati napok egy teljes szombatot vesznek igénybe Tahitótfalun. Az érdeklődéstől függően lehet csak az…

Tovább

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Több információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close